Mit jelent a polarizált lencse?

Mi a polarizált lencse jelentése?


A polarizált lencsét egy vékony anyaggal vonják be. Ennek köszönhetően a vakító fény nem jut át a polarizált lencsén, ezzel is védve a szemet. Az alapanyaguk integrált szűrővel van ellátva, ami óvja a szemet a különféle felületekről visszaverődő, zavaró fénysugaraktól.

Mi az előnye?


Azoknak ajánlott, akik sok időt töltenek a szabadban, víz közeli helyeken vagy vezetés közben is hasznos lehet, mert csökkenti a járművek szélvédői vagy motorháztetőinek és a fényvisszaverő sugárzásnak a közvetlen tükröződését. Bár a hajósok és pilóták számára problémát jelenthet az LCD kijelzős műszerfal nézése. Csökkenti a szem megerőltetését és kellemetlen érzését az erős napfényben.


Mi a hátránya?


Ahogy fent is említettük az egyetlen dolog, amiben panasz merülhet fel a polarizált lencséjű napszemüvegekkel kapcsolatban az az, hogy az LCD kijelzőket nem lehet benne tisztán látni. Mivel a fénysugarakat a polárszűrő egyirányba rendezi, emiatt a különböző kijelzőket zavaró módon, nem a valóságnak megfelelően látjuk. Vagyis a telefon nyomkodásához és fotózáshoz, amennyiben ilyen technológiát használó telefonod van, ki kell kukkantani a napszemüveg mögül. Az modernebb LED-es (OLED, AMOLED, P-OLED) kijelzőkkel azonban kompatibilis a polarizált lencse.
Az általunk forgalmazott napszemüvegek 100%-os UV-szűrővel rendelkeznek, amelyek a legmagasabb uniós előírásoknak is megfelelnek.

Tehát miben más a polarizált lencse?


•    Tükröződés csökkentése
•    Speciális szűrővel rendelkezik
•    Élesebb látást és jobb kontrasztot biztosítanak intenzív fényviszonyok között
•    A polarizáció nem nyújt extra UV-védelmet
•    A polarizáció megnehezítheti az LCD képernyők megtekintését



Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December