Lencse típus útmutató

Te is elvesztél már a különböző napszemüveg lencsék széles választékában és már magad se tudod, igazából milyenre lenne szükséged? Íme, egy kis segítség, hogy könnyebben eligazodj.

Alapvetően két féle lencse típust különböztetünk meg: standard és polarizált (nem polaroid!).

A polarizált napszemüveglencsék abban különböznek a hagyományostól, hogy a lencséket egy polarizált bevonatottal látták el. A polarizált lencse legfontosabb tulajdonsága, hogy csak a függőleges irányú fénysugarakat ereszti át, vagyis a felületekről, különböző anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén.

Hogy miért jó ez? Sok tevékenység során hasznos lehet. Ilyen például az autóvezetés, a horgászat, a vízi sportok, vagy bármilyen vízparti szabadidős tevékenység. A vízfelszínről visszaverődő napsugarak nem jutnak át a polarizált lencsén, így sokkal jobban „beleláthatunk” a vízbe, meglepően nagy mélységbe is. Autóvezetéskor is előfordul, hogy a csillogó aszfaltról, szélvédőről visszaverődő fények zavarhatják látásunkat. Tehát egy polarizált napszemüveg viselése közben a különböző felületek tükröződő csillogása megszűnik, ami komfortos látásélményt biztosít.

Ettől függetlenül persze a hagyományos lencsék is megfelelőek. Minden általunk forgalmazott napszemüveg 100%-os UV-szűrővel rendelkezik, amelyek a legmagasabb uniós előírásoknak is megfelelnek. A hagyományos napszemüveglencsék is kivétel nélkül blokkolja a káros sugarakat, és tökéletes UVA-, UVB- és UVC-védelmet nyújt. A polarizált lencsék kiegészítő technológiai kényelmet nyújtanak a tükröződésmentesség biztosításával.

A két fő lencse típusnak több fajtája létezik, ezek a következők:

Standard lencsefajták:

  • Standard
  • Standard tükrös
  • Standard átmenetes
  • Standard tükrös átmenetes
  • Standard fényre sötétedő
  • Standard PRIZM (Oakley)
  • Standard PRIZM tükrös (Oakley)

Polarizált lencse fajták:

  • Polarizált
  • Polarizált tükrös
  • Polarizált átmenetes
  • Polarizált tükrös átmenetes
  • Polarizált PRIZM (Oakley)
  • Polarizált PRIZM tükrös (Oakley)
  • Polarizált CHROMANCE tükrös (Ray-Ban)
  • Polarizált CHROMANCE tükrös átmenetes (Ray-Ban)

 

Oakley PRIZM lencsék

15 év kutatást és fejlesztést követően az Oakley bemutatta szabadalmaztatott Oakley PRIZM lencsetechnológiáját. Egy olyan lencsét fejlesztettek ki, amivel hihetetlen részlet gazdag látvány tárul elénk, méghozzá a különböző sportágak speciális látáskörülményeinek figyelembevételével. A hagyományos napszemüveg lencsék a teljes színspektrumban sötétítenek, míg a PPRIZM lencsék csak a kiválasztott sportág környezetében jelen lévő színek finomhangolására koncentrálnak, így a lencsék kihangsúlyozzák a színeket, emellett pedig javítják a teljesítményt és a biztonságot.

Az első körben megjelent PRIZM lencsék után - melyekből csak egy (PIZM DAILY POLARIZED lencse) volt kifejezetten a mindennapi használatra hivatott - mára már a számos fajtával gazdagodott a kínálat. A legtöbb eddig ismert Oakley lencse típus már elérhető PRIZM változatban is és az utcai viseletre szánt modellek körébe is elterjedtek ez a forradalmian új lencsetechnológia megjelenése.

Ray-Ban CHROMANCE lencsék

Az Oakley PRIZM lencséihez hasonlóan a Ray-Ban is piacra dobbot egy új lencsetechnológiát ahol szintén a színkiemelő-színkontrasztosító hatás elérése volt a fő cél. Ez egyfajta paradigmaváltás, hiszen a napszemüveg-ipar alapvető elve legalább fél évszázada, hogy a napszemüveg lencséje legyen színhelyes, erre a Ray-Ban is kifejezetten odafigyelt.

A CHROMANCE lencsék mind polarizáltak, kontrasztosabb színérzékelést és visszatükröződés-mentes látást biztosítanak minden körülmények között, hidrofób bevonatuk pedig gondoskodik a lencse tisztaságáról.

 

Ha továbbra is kérdések merülnek fel benned a lencse típusokról, bátran keresd fel üzletünket. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre, több éves szakmai tapasztalattal biztosan szakszerű segítség tudunk nyújtani. Mindemellett a széles kínálatnak köszönhetően üzletünkben lehetőség van a különböző fajták megtekintésére, kipróbálására.

Várunk sok szeretettel!

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December