Hogyan válasszunk megfelelő síszemüveget?

Ahogy a napszemüvegeknél a síszemüvegknél is fontos a gondosan megválasztott modell. Lévén, hogy egy technikai sport kiegészítőről beszélünk, a tökéletes fazon (jól illeszkedik a bukósisak alá) kiválasztása mellett nem hagyhatjuk figyelmen kívül a különböző lencse típusokat. A megfelelő kiválasztásánál elsősorban ne a kinézet alapján döntsünk! A síruhánkhoz színben legjobban passzoló lencse színt lehet, hogy sokszor nem fogjuk tudni megfelelően kihasználni.

Az alábbi ábrán összefoglaltuk melyik lencse milyen fény és időjárási viszonyokhoz ajánlott.

Mit jelent a fényáteresztő képesség (VLT)?

A VLT (látható fény áteresztés) érték azt a napfénymennyiséget jelenti, amelyet az adott lencse átenged. Erős napsütéses napokon alacsony VLT-értékű lencse ajánlott, ezek a lencsék általában sötétebbek, így több fényt képesek kizárni, gyakran tükrös bevonattal látják el őket. Havas és ködös napokon, amikor a fényviszonyok gyengék, a magasabb százalékos lencsék nyújtanak jobb látásélményt.

A különböző időjárási viszonyokhoz az alábbi lencsekategóriák ajánlottak:

Napfényes időjárás - S3

Az erős sötétítés maximális becsillanás-védelmet biztosít, így látása extrém napfény mellett is tökéletes marad.

Felhős időjárás - S2*

Tökéletes látást biztosít napos és felhős időjárásnál egyaránt, és kiválóan teljesít, amikor a délutáni árnyékok elkezdenek megjelenni a lejtőn.

Havazás és köd - S1

Kristálytiszta látást biztosít akkor is, ha a lejtő nem kellőképpen látható. Erős hóesésben, ködös időben és napnyugta idején való síeléshez ajánlott.

* A leggyakrabban vásárolt lencsetípus, amely különféle fényviszonyokhoz alkalmas. Első síszemüveg vásárlásakor javasoljuk ebből a kategóriából történő választást.

Üzletünkben igyekszünk a legtöbb modellből készleten tartani 1-2 típust, hogy a megfelelő forma megválasztását elősegítsük. Felpróbálásukhoz mindenképp ajánljuk, hogy hozd magaddal a bukósisakod. A teljes síszemüveg kínálatot itt találod.

Az Oakley PRIZM lencsetechnológiáról bővebben itt olvashatsz.

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December